Trebat će vam:
1 kg šljivara/volovskog uha ili kombinacija 1 veći luk 5 režnjeva češnjaka 1/2 vezice peršina 0,5 dcl ekstra djevičanskog maslinova ulja 1-2 lista lovora 1 mali sušeni chilli 0,3 dcl bijelog vina + prema potrebi za kuhara 1 grančica svježeg timijana 1/2 grančice ružmarina 1 grančica bosiljka 1 jušna žlica korijandera u zrnu 1 žličica šećera ili 1/2 naribane mrkve ili 0,03 l prošeka sol, papar Rajčicu izrežite na srednje komade, luk, češnjak i peršin sitno isjeckajte. |
Priprema:
Prvo prodinstajte luk na maslinovu ulju, nakon toga kratko popržite češnjak te dodajte rajčice i sve začine (osim bosiljka). Korijander usitnite u mužaru. Neka zavrije, smanjite vatru i kuhajte 3 sata, probajte okus i ujednačite prema potrebi. Ugasite vatru i dodajte natrgani bosiljak. Možete je malo zgusnuti korištenjem štapnog miksera