SVJEŽA I BLISTAVA

JADRANSKA TUNA: Tuna tartar na bečki način

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 05.10.2017. u 15:34

  • Mario Kučera

    Tuna na meniju!

    Ovo jelo je još jedan odmak od ustaljene ponude i zasigurno će biti jedan od favorita kod malih gurmana. Sitno nasjeckanu tunu začinili su solju, paprom i crvenom paprikom te zaledili na deset minuta. Polusmrznute kuglice tune uvaljali su u brašno, jaja i smjesu od panco mrvica (japanske krušne mrvice od kruha bez kore, manje upijaju masnoću nego obične krušne mrvice i dulje ostaju hrskave) te sezama i dimljene crvene paprike. Pržili su ih u dubokom ulju, a potom izvadili i ocijedili na papiru. Chef Saša Began je ovo jelo poslužio na wasabi umaku i dekorirao mljevenim pistacijama i acetom balsamicom.

    Izdvajamo