SPECIJALITET

JESENSKI SUSHI: Sushi od vrganja

Isprobajte nešto novo!

Trebat će vam:

150 g kuhane riže za sushi
25 g krem sira
15 g mladog luka
40 g vrganja
30 bijele ribe (gof ili sabljarka)
tempura ili obična smjesa od brašna i vode
2 lista lolo rosso salate
1 list nori alge

Trećinu vrganja sitno isijecite i pomiješajte s krem sirom da dobijete kremastu smjesu, po potrebi posolite i popaprite. Ostatak vrganja i ribu isjecite na tanke ploške i stavite sa strane, to će nam trebati na kraju. Mladi luk nasjeckajte na kolutiće, ubacite u tempuru i pržite dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Rižu nježno natiskajte na podlogu od bambusa, (koju ste “odjenuli” u prozirnu foliju da se sastojci ne lijepe) tako da bude veličine nori alge, potom stavite list alge. Na algu nama- žite nadjev od sira i vrganja, na to stavite salatu i mladi luk tako da svugdje bude jednake debljine. Sve to skupa zarolate u rolicu i na vrh poslažite listić gljive pa listić ribe dok ne popunite cijelu rolicu. Narežite i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:16