Trebat će vam:
150 g kuhane riže za sushi 25 g krem sira 15 g mladog luka 40 g vrganja 30 bijele ribe (gof ili sabljarka) tempura ili obična smjesa od brašna i vode 2 lista lolo rosso salate 1 list nori alge |
Trećinu vrganja sitno isijecite i pomiješajte s krem sirom da dobijete kremastu smjesu, po potrebi posolite i popaprite. Ostatak vrganja i ribu isjecite na tanke ploške i stavite sa strane, to će nam trebati na kraju. Mladi luk nasjeckajte na kolutiće, ubacite u tempuru i pržite dok ne dobije lijepu zlatnu boju. Rižu nježno natiskajte na podlogu od bambusa, (koju ste “odjenuli” u prozirnu foliju da se sastojci ne lijepe) tako da bude veličine nori alge, potom stavite list alge. Na algu nama- žite nadjev od sira i vrganja, na to stavite salatu i mladi luk tako da svugdje bude jednake debljine. Sve to skupa zarolate u rolicu i na vrh poslažite listić gljive pa listić ribe dok ne popunite cijelu rolicu. Narežite i poslužite.