Krema od čokolade s Bailey’som

 Kristina Lenard
Za dječju verziju, umjesto Bailey’sa, dodajte mlijeko. Ili jednostavno sakrijte čašice od djece. Apsolutni favorit na snimanju.

250 g tamne čokolade
240 ml slatkog vrhnja
160 ml mlijeka
6 žumanjaka
5 žlica šećera
prstohvat soli
200 ml Bailey’sa

Stavite čokoladu u blender. U posudi pomiješajte vrhnje, mlijeko, žumanjke, šećer i sol. Kuhajte na srednje jakoj vatri neprestano miješajući sve dok se krema ne zgusne, otprilike pet minuta. Toplu mješavinu odmah prelijte preko čokolade u blenderu. Zaklopite i miksajte dok smjesa ne postane sasvim jednolična. Dodajte i Bailey’s pa još kratko miksajte. Rasporedite kremu u zdjelice i stavite u hladnjak na najmanje dva sata. Po želji poslužite s malo tučenog vrhnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:13