I PISTACIJIMA

KREMASTI KOLAČ ZA POSEBNE PRILIKE: Bijela i mliječna čokolada s marcipanom!

Odra, 071216.
Ivana Lackovica Croate 14.
Priprema novogodisnjeg rucka sa chefom Christianom Misiracom.
Na fotografiji: desert.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Slagati po želji i na kraju obavezno dekorirati s marcipanom,još malo mljevenih pistacija i ribanom čokoladom!

Biskvit:

4 jaja
100 g šećera
1 bourbon vanilin šećer
100 g oštrog brašna
70 g gustina
2 praška za pecivo
50 ml ruma

 

Čvrsto istući bjelanjke sa oba šećera,zatim dodavati jedno po jedno jaje.umijesati brašno ,prasak za pecivo i gustin.peci na 175°C 30 min. Ohlađeni biskvit izrezati na komade po želji i namočiti ga s rumom.

Krema od mliječne čokolade

300 ml vrhnja za šlag
100 g mliječne čokolade
70 g nutelle
50 g ribane čokolade s 75% kakaa

 

Odra, 071216.
Ivana Lackovica Croate 14.
Priprema novogodisnjeg rucka sa chefom Christianom Misiracom.
Na fotografiji: desert.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / HANZA MEDIA

Krema od bijele čokolade

300 ml vrhnja za šlag
100 g bijele čokolade
50 g mljevenih pistacija
1/2 vanilin štapića
liker od naranče
za dekoraciju malo marcipana

 

U lagano zagrijano vrhnje za kuhanje dodati čokoladu i čokoladni namaz (nutellu) ostaviti u hladnjaku da se ohladi.Nakon toga čvrsto ulupati tu kremu i dodati ribanu gorku čokoladu. Za kremu od bijele čokolade ponoviti postupak kao i s mliječnom, nakon sto se dobije čvrsta krema dodati pistacije,vanilin štapić i pola žličice likera. Slagati po želji i na kraju obavezno dekorirati s marcipanom,još malo mljevenih pistacija i ribanom čokoladom!

Iz drugih medija

Izdvajamo