PRAVA TJESTENINA ZA ODRASLE

KUHAMO S VINOM: Izdašni fusilli s umakom od crnog vina!

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.09.2017. u 14:11

  • Getty Images/iStockphoto

    Tražili smo neki izdašniji recept koji nam neće oduzeti previše vremena i pronašli ga!

    Budite ekonomični. Ovaj umak može vam stajati za sutra ili ga možete zamrznuti i ponovno pripremiti kad budete u strci s vremenom. Odlično će prijati uz čašu nekog dobrog syraha ili cabernet sauvignona.

    Sastojci:

    žlica i pol maslaca
    5 režnjeva češnjaka, sjeckanog
    konzerva i pol pelata (600 g)
    1 žličica šećera
    300 ml crnog vina
    400 g fussila ili neke druge slične tjestenine
    2 jušne žlice maslinova ulja
    oko 200 g telećeg ili junećeg bifteka, tanko narezanog
    100 g parmezana, fino ribanog
    1 žličica maslinove dušice
    2 žličice sitno sjeckanog peršinova lista

     

    Getty Images/iStockphoto

    U širokoj tavi zagrijte maslac i na njemu kratko popržite češnjak. Umiješajte pelate i šećer pa blago promiješajte. Dodajte pola vina i, miješajući, kuhajte na laganoj vatri. Nakon desetak minuta dodajte ostatak vina i majčinu dušicu te kuhajte još petnaestak minuta. Tjesteninu skuhajte prema uputama proizvođača. U tavi zagrijte ulje i popržite minutu dvije tanko rezane filee. Ocijeđenu tjesteninu prelijte umakom od vina i pelata, dodajte filee, pospite parmezanom i peršinom.

    Izdvajamo