IDEJA ZA BRZI RUČAK

KUHAMO S VINOM: Linguini sa skušom, bijelim vinom i pinjolima!

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.09.2017. u 09:57

  • Jednostavno i drugačije!

    Mi smo linguine napravili sa skušom ili kako je negdje zovu škombra ili vrnut. Ako ne nađete skušu jednako dobro će biti i sa srdelama ili inćunima koji jednostavno pašu uz sve. Pinjoli znaju biti jako skupi pa ih možete zamjeniti i tostiranim bademima. A vino neka svakako bude bijelo!

    Sastojci:

    2 skuše
    500 g linguina
    1 žlica sjeckanih crnih maslina
    1 žlica pinjola
    peršinov list
    kopar
    pola limuna
    2 češnja češnjaka
    maslinovo ulje
    malo bijelog vina
    sol i papar

     

    Priprema:

    Skušu očistite i prepržite na maslinovom ulju posoljenu i posutu brašnom. Kad je gotova, ogulite kožu i natrgajte filete na manje komade. Linguine skuhajte u slanoj vodi. Na maslinovom ulju prepržite protisnuti češnjak, dodajte masline, nasjeckani pešinov list, kopar, sok pola limuna, bijelo vino, sol i papar. Dodajte skušu i lagano ju pomiješajte s umakom, izvan vatre. Kad je tjestenina kuhana, dodajte ju ribi i umaku te pospite pinjolima koje ste lagano tostirali na suhoj tavi.

    Izdvajamo