DOBAR STARI KLASIK

KUHAMO S VINOM: Prava francuska kokoš u vinu!

AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 28.09.2017. u 14:22

  • Getty Images/iStockphoto

    Za zaista poseban ručak ili večeru!

    Obožavamo recepte koji zahtjevaju gotovo cijelu bocu vina! Ono što vam ostane, natočite u čašu i uživajte u pogledu na pećnicu. Koristite suho crno vino poput plavca malog.

    Sastojci:

    1 kokoš
    1 luk
    3 češnja češnjaka
    malo timijana, ružmarina i peršinova lista svezanih u svežnjić
    1 list lovora
    1 žlica koncentrata od rajčice
    0,75 dl crnog vina
    2 žlice maslaca
    200 g šampinjona
    2 žlice brašna

    Getty Images/iStockphoto
     

    Priprema:

    U većem loncu zagrijte ulje pa na njemu ispirjajte češnjak i luk. Kad luk omekša, premjestite ga u zdjelu i ostavite sa strane. Na preostaloj masnoći u loncu popržite komade kokoši koje ste prethodno nasolili i pobrašnili. Kad su kratko zaprženi sa svih strana, u lonac vratite pirjani luk. Dodajte začine i koncentrat rajčice te zalijte crnim vinom. Prekrijte poklopcem i pecite u pećnici 3 sata na 150 tupnjeva. Nakon dva sata pečenja propirjajte šampinjone da porumene. U drugoj tavi pomiješajte omekšali maslac i brašno pa smjesu umiješajte u umak od kokoši. Zatim dodajte pirjane šampinjone. Kad je kokoš gotova, neposredno prije serviranja pospite je sjeckanim peršinom.

    Izdvajamo