IDEJA ZA RUČAK

KUHAMO SIPU: Piplin brujet od sipe s bobom na mornarski

 Tom Dubravec / Tom Dubravec
Obožavanje!

Trebat će vam:

1 kg sipe
1/2 kg boba (mladog ili smrznutog)
2 veća luka
4-5 režnjeva češnjaka
2 jušne žlica svježeg narezanog peršinova lista
3 dl maslinova ulja
dl bijelog vina
2 dl ribljeg temeljca
2-3 lista lovora
malo ružmarina
3-4 velike zrele rajčice ili pelata

Split, 310717.
Radovan Piplovic Piple, vlasnik konobe Fetivi na Matejusci pripremio je jela od sipe i hobotnice. Na fotografiji: sipa s bobom na crno
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Tom Dubravec

Sipa se priprema kao i za crni rižot, no umjesto riže doda se svježi (ako je mlad u sezoni) ili smrznuti bob.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 19:39