ZA NEPOPRAVLJIVE ROMANTIČARE

LJEPLJIVA ČOKOLADNA SRCA: Ako nemate ništa spremno za večeras pripremite ovaj slatkiš!

Foto: Berislava Picek / CROPIX
 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Ovo vam je kao neka verzija lava cakea. Mekano iznutra, posluženo s gorkastom marmeladom. S ovim receptom ne možete pogriješiti.

Sastojci:

  • 120 g čokolade (najmanje sa 60% udjela kakaa)
  • 75 g maslaca
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čajna žličica gustina
  • 2 jaja
  • 2 žumanjka
  • marmelada od naranči (mandarina ili marelica)

Zagreb, 280115.

Cokoladni zimski kolaci koje je osmislila i skuhala urednica weba Dobre hrane Vana Babic.

Na fotografiji: cokoladno srce.

Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
Foto: Berislava Picek / CROPIX

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Na pari otopite čokoladu, dodajte joj maslac, vanilin šećer i gustin. Na laganoj vatri miješajte oko dvije minute. Zatim maknite s vatre i umiješajte jaja i žutanjke dok se cijela smijesa ne sjedini. Ulijte u željene kalupe. Pecite 10 minuta. Pazite da ih ne prepečete. Moraju ostati meke u unutrašnjosti. Poslužite s omiljenim džemom. Dobro će ići gorkasti i ne sasvim slatki okusi poput mandarine, limuna, đumbira, naranče i slično..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:43