Trebat će vam:
1 veći patlidžan 4 češnja češnjaka 2 žlice tahini paste 2 žlice sjeckanog peršina sok od ½ limuna 2 žlice maslinova ulja sol, papar |
Priprema:
Ugrijte pećnicu na 225 stupnjeva. Patlidžan ogulite, posolite ga i ostavite stajati petnaestak minuta. Obrižite ga papirnatim ručnikom i stavite u pećnicu na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Pored patlidžana stavite neoguljeni češnjak. Patlidžan pecite s jedne strane desetak minuta, a potom s druge, odnosno dok potpuno ne omekša. Pustite ga da se malo ohladi. Češnjak pritiskom izvadite iz kore. Štapnim mikserom usitnite, odnosno u pastu pretvorite patlidžan, dodajte češnjak, tahini pastu, maslinovo ulje, limun, sitno sjeckani peršin, a potom začinite solju i paprom. Prije posluživanja ostavite u hladnjaku da se stisne.