OBOŽAVANJE PATLIDŽANA

LJETNA PRIČA KOJA PRŠTI OD OKUSA: Bezmesni nadjeveni patlidžani

 Getty Images
Volimo patlidžane!

Trebat će vam:

1 patlidžan
1 glavica luka
šaka pistacija
2 manje rajčice
150 g chedar sira
1 jaje
svježi bosiljak
sol, papar

Vegan food - filled eggplant with red bell pepper, onions, garlic, mushrooms, tomatoes, and pistachios scalloped with vegan cheese
Getty Images

Priprema:

Patlidžan operite, razrežite uzdužno i izubite ga. Unutrašnjost narežite na kockice i posolite ih. Ostvite ih stajati pola sata. U međuvremenu rajčicu izrežite na kockice, pistacije ogulite. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Nježno ožmičite meso patlidžana, pomiješajte ga s naribanim sirom, razmućenim jajetom, pistacijama i rajčicom, pa time napunite patlidžane. Posolite, popaprite i stavite na pleh pokriven papirom za pečenje, pa pecite u pećnici pola sata, odnosno dok smjesa ne omekša i dok se ne poveže. Prije posluživanja posipajte nasjeckanim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:32