OBOŽAVANJE PATLIDŽANA

LJETNA PRIČA KOJA PRŠTI OD OKUSA: Caponata

 Getty Images
Brzi recept!

Trebat će vam:

2 patlidžana
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
2 stabljike celera
5 rajčica
1 žlica grožđica
½ žlice kapara
1 šaka zelenih maslina
1 žlica šećera
2 žlice pinjona
1 žlica balzamičnog octa
sol, papar
svježi bosiljak

Home made Italy caponata. made from chopped roasted eggplant and celery seasoned with balsamic vinegar,capers,plum tomato and roasted pine nuts. service with garlic bread.
Getty Images

Priprema:

Patlidžan operite, narežite na kockice, posolite i ostavite stajati pola sata. Rajčice razrežite na maje komade. U dubljoj tavi na ulju prodinstajte sjeckani luk, dodajte češnjak i narezani celr. Dinstajte pa dodajte rajčice. U međuvremenu u drugoj tavi na ulju prodinstajte patlidžan (nemojte stavljati vodu koju je pustio). Kada poprimi smeđkastu boju dodajte ga ostalom povrću, dodajte masline, kapare, grožđice ipinjole, pa sve pirjajte desetak minuta. Na kraju dodajte šećer, ocat i natrgane listiće bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:22