Trebat će vam:
1 glavica luka 2 češnja češnjaka 2 manja patlidžana 1 kg rajčica sol, papar 2 žlice maslinova ulja 500 g tjestenine sira ribanca svježeg bosiljka |
Priprema:
Patlidžan razrežite na kolutove i posolite ih. Ostavite ih stjati pola sata. Potom ih obrišite papirnatim ubrusom, pa na tavici na malo ulju prepržite s obje strane. Stavite sa strane. Na maslinovom ulju prodinstajte nasjeckani luk, dodajte češnjak i oguljene rajčice izrazane na manje komade. Dinstajte dok se umak ne zgusne, posolite, popaprite, dodajte patlidžane i još malo dinstajte. U međuvremenu skuhajte tjesteninu. Ocijedite je, pomiješajte s umakom, dodajte dvije-tri žlice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina, pa prije posluživanje posipajte sirom i svježim bosiljkom.