OBOŽAVANJE PATLIDŽANA

LJETNA PRIČA KOJA PRŠTI OD OKUSA: Patlidžani s umakom od rajčice

 Getty Images/iStockphoto
Brzi ručak!

Trebat će vam:

1 glavica luka
2 češnja češnjaka
2 manja patlidžana
1 kg rajčica
sol, papar
2 žlice maslinova ulja
500 g tjestenine
sira ribanca
svježeg bosiljka

top view italian pasta with eggplant on ceramic plate
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Patlidžan razrežite na kolutove i posolite ih. Ostavite ih stjati pola sata. Potom ih obrišite papirnatim ubrusom, pa na tavici na malo ulju prepržite s obje strane. Stavite sa strane. Na maslinovom ulju prodinstajte nasjeckani luk, dodajte češnjak i oguljene rajčice izrazane na manje komade. Dinstajte dok se umak ne zgusne, posolite, popaprite, dodajte patlidžane i još malo dinstajte. U međuvremenu skuhajte tjesteninu. Ocijedite je, pomiješajte s umakom, dodajte dvije-tri žlice škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina, pa prije posluživanje posipajte sirom i svježim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:27