Mesna štruca

    AUTOR:
    • Dobra hrana

  • OBJAVLJENO:
  • 09.11.2012. u 13:38

Težina pripreme: teško
Vrijeme pripreme: 70 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 kg mljevene junetine
  • 1 jaje
  • luk
  • šalica mlijeka
  • šalica krušnih mrvica
  • sol, papar
  • dvije žlice sjeckanog peršina

Priprema

1. korak
U posudi pomiješajte sve sastojke za štrucu – mljeveno meso, jaje, sitno sjeckani luk, krušne mrvice, mlijeko i začine. Izmjesite rukama da smjesa bude ravnomjerna. Oblikujte rukama u štrucu i stavite u lagano namašteni kalup za pečenje.

2. korak
Po želji ovu štrucu možete premazati umakom od rajčice – pomiješajte šalicu pelata, žlicu smeđeg šećera i žlicu senfa. Izmiksajte pa premažite štrucu. Pecite na 180 stupnjeva oko sat vremena.

3. korak
Poslužite s krumpir-pireom kojemu ste prije pirjanja dodali i manju glavicu kuhanog celera.

4. korak
Savjet: Ako želite da struktura vaše štruce bude malo prozračnija krušne mrvice zamijenite svježim kruhom. Izdubite samo meki dio od dvije ili tri šnite kruha. Natopite krih u mlijeku, pa sve dodajte smjesi prema receptu. Štrucu možete peći u manjem pravokutnom kalupu, ili u običnoj vatrostalnoj posudi, oblikovano rukama u željeni oblik. Prelivena umakom od rajčice ove će štruca imati posebno intenzivan okus.

Tagovi

Najčitanije