HRANA KOJA LJUBI PIVO

NAJBOLJA SU DRUŽENJA UZ DOBRU ''KRAFTICU'': Zalogaji koji savršeno ljube craft pive!

 Getty Images/iStockphoto
Pravi pivoljupci će znati da je važno koju hranu sljubljujete s kojim pivom. Svijetli pale ale će savršeno pasati uz nenametljive šparoge i ribu, a tamnija piva uz začinjenu hranu, crveno meso i kamenice.

Hrana i pivo se vole jednako kao sir i vino. Činjenica da okus piva varira od laganog i nenametljivog (poput Varionica pale alea, Lab Barba, Ruddles Best, Old Speckled Hen english alea ili San Servolo IPE te Spitfire kentish alea) do jakog i čokoladnog (poput The Garden Brewery stouta ili Midnight Bell dark alea), daje mu mogućnost da savršeno upotpunjava začinjeno meso, morske plodove, ribu i deserte. Također, Hrvatska je neupitno postala vrlo aktivni dio globalne craft pivske revolucije. Novi producenti ove scene pojavljuju se gotovo na tjednoj osnovi. Chefovi sve češće sljubljuju hranu s pivom, a mi smo pomislili kako bi bilo zgodno da se i vi upustite u avanturu pripreme hrane s pale aleovima, porterima i stautovima. I to učinite povodom da organizirate najbolje druženje za svoju ekipu! Donosimo vam recepte koji će zainteresirati vaše prijatelje, savršeno se sljubiti s pivama i sve ostaviti oduševljenima!

Aromatične samose sa svinjetinom

Plate vegetarian samosas on gray background
Getty Images/iStockphoto

Štapići od mozzarella sira

Cheese sticks
Getty Images/iStockphoto

Mini tacosi s piletinom i avokadom

Healthy corn tortillas with grilled chicken, avocado, fresh salsa, limes on wooden board and beer in glasses over light grey marble table background, top view. Gluten-free, allergy-friendly concept
Getty Images/iStockphoto

Mini burgeri od junetine

Mini Cheeseburgers
Getty Images/iStockphoto

Hrskavi riblji pohanci s umakom od kopra

Fried fish stripes with bbq sauce
Getty Images/iStockphoto

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:25