Napravite malo drugačiju kukuruznu pogaču. Neka bude savršeno kremsta od batata i savršeno ukusna od divne, domaće, sjeckane slanine.
Trebat će vam:
1 i 1/4 šalice bijelog kukuruznog brašna 1 žličica soli pola žličice praška za pecivo 2 žlice nasjeckane slanine 1 šalica pirea od batata 1 šalica mlaćenice 2 jaja |
Priprema:
Skuhaje batat pa ga vilicom izradite u pire. Nasjeckanu slaninu kratko popecite na tavi pa je stavite na kuhinjski ubrus kako bi se upila suvišna masnoća. Pomiješajte prvo suhe sastojke: kukuruzno brašno, sol i prašak za pecivo. Umutite dva jaja pa ih umiješajte u pire od batata zajedno s mlaćenicom. Spojite suhu i mokru smjesu pa joj primiješajte i slaninu. Izlijte u pleh za pečenje i pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.