DAJTE ŠANSU BATATU

NAJBOLJE OD BATATA: Kukuruzna pogača s batatom i slaninom!

Riječ je o namirnici koja se u nas još nije udomaćila, no polako počinje zauzimati svoje mjesto na našim jelovnicima.

Napravite malo drugačiju kukuruznu pogaču. Neka bude savršeno kremsta od batata i savršeno ukusna od divne, domaće, sjeckane slanine.

Trebat će vam:

1 i 1/4 šalice bijelog kukuruznog brašna
1 žličica soli
pola žličice praška za pecivo
2 žlice nasjeckane slanine
1 šalica pirea od batata
1 šalica mlaćenice
2 jaja

Priprema:

Skuhaje batat pa ga vilicom izradite u pire. Nasjeckanu slaninu kratko popecite na tavi pa je stavite na kuhinjski ubrus kako bi se upila suvišna masnoća. Pomiješajte prvo suhe sastojke: kukuruzno brašno, sol i prašak za pecivo. Umutite dva jaja pa ih umiješajte u pire od batata zajedno s mlaćenicom. Spojite suhu i mokru smjesu pa joj primiješajte i slaninu. Izlijte u pleh za pečenje i pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:19