OBOŽAVANJE SLADOLEDA

OMILJENA LJETNA POSLASTICA: Sladoled od badema bez laktoze

 Getty Images/iStockphoto
Recept Ivane Baković

Sastojci:

500 ml bademova mlijeka
200 ml bademova vrhnja (ili zobenog vrhnja)
100 g šećera od šećerne trske
50 g smeđeg šećera
50 g indijskih oraščića (namočenih u vodi)
80 g badema
5 datulja
malo soli
prstohvat cimeta

Home made caramel nut ice cream spoon and balls on the kitchen board, on a stone gray table, top view, copy space
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Bademe tostirajte u pećnici zgrijanoj na 160 °C 5-8 min. Indijske oraščiće, tostirane bademe i datulje izblendajte sa 3 žlice vode u jednoličnu pastu. Bademovo mlijeko, vrhnje, šećer, sol i cimet zakuhajte, neka smjesa lagano kuha 5 min. U smjesu dodajte pastu od oraha i datulja te povežite u blenderu. Ohladite, još jednom miksajte. Ulijte u stroj za sladoled i zaledite. Umiješajte sjeckane bademe, komadiće čokolade, omiljeni keks i sl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 12:37