LJETNI DESERT U ČAŠI

Panna cotta s borovnicama

 Getty Images/iStockphoto

400 ml jogurta
400 ml slatkog vrhnja
6 listića želatine
3-4 žlice šećera
1 žličica arome naranče ili vanilije
300 g borovnica
2 žlice maslaca
3 žlice smeđeg šećera
1 žličica ribanog muškatnog oraščića

Slatko vrhnje zagrijte sa šećerom i miješajte dok se šećer sasvim ne rastopi. Listiće želatine namočite u hladnu vodu pa pustite da nabubre. Kad nabubre, ocijedite ih i dodajte im nekoliko žlica vrućeg vrhnja. Miješajte dok se ne rastopi pa ulijte u ostatak vrhnja.

Dodajte jogurt i željenu aromu pa dobro izmiješajte. Podijelite smjesu u šest malih staklenki pa stavite u frižider nekoliko sati. Za to vrijeme na maslacu pirjajte voće sa šećerom. Kad se zgusne, dodajte naribani muškatni oraščić. Provjerite je li dovoljno slatko.

Dodajte umak na ohlađenu i stisnutu panacottu pa i njega malo ohladite. Poklopite staklene teglice i ubacite u košaru za piknik zajedno s paketićem plastičnih žlica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:09