Pita od špinata (zeljanica)

    AUTOR:
    • Dobra hrana

  • OBJAVLJENO:
  • 04.01.2013. u 09:29

Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 400 g svježeg špinata
  • 400 g svježeg sira
  • 1 jaje
  • 1 dl kiselog vrhnja
  • 700 g brašna
  • 1 dl ulja
  • sol

Priprema

1. korak
Od brašna,tople vode i soli zamijesiti tijesto,napraviti 4 kuglice. Kuglice dobro nauljiti i staviti da odstoje dok se priprema nadjev.

2. korak
Špinat očistiti,oprati 4 puta te narezati na šire rezance.Dodati razmućeno jaje,sir,vrhnje sol i malo ulja. Sve dobro promiješati.

3. korak
Tijesto razvući ručno, odrezati rubove koji su deblji. Na jedan kraj tijesta staviti četvrtinu nadjeva te zarolati tijesto zajedno s nadjevom i stavljati u namaštenu četvrtastu tepsiju.

4. korak
Svaku kuglicu razvući na isti način te zajedno s četvrtinom nadjeva zarolati i stavljati u tepsiju.

5. korak
Peći 12-15 min na 200 stupnjeva.

Tagovi

Najčitanije