VRIJEME JA ZA ČOKOLADU

PRSTI UPRLJANI ČOKOLADOM: Radimo kremastu čokoladnu tortu u samo tri jednostavna koraka!

 Srećko Niketić / Hanza Media
Treba vam ideja za dobru čokoladnu tortu koja će vam izdržati cijeli tjedan? Riješeno!

Trebat će vam:

150 g brašna
30 g kakaa
1 žličica praška za pecivo
175 g šećera
175 g omekšanog maslaca
3 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
50 g tamne rastopljene čokolade

Za glazuru:

200 g omekšanog maslaca
200 g šećera u prahu
200 g tamne rastopljene čokolade

Pula, 240412.
Pulski restoran Milan koji je smjesten u Puli na Stoji . Na fotografiji cokoladna torta.
Foto: Srecko Niketic / CROPIX
Srećko Niketić / Hanza Media

Zagrijte pećnicu na 180°C. Premažite maslacom dva kalupa za torte promjera 20 cm. Stavite sve sastojke u posudu i miksajte dok smjesa ne bude glatka. Ako vam je smjesa previše gusta, dodajte žličicu ili dvije vode. Podijelite u kalupe, pecite 30 minuta. Ostavite 5 minuta da se ohladi. Za glazuru, izmiksajte maslac i šećer u prahu, te dodajte rastopljenu čokoladu. Na prvi biskvit premažite glazuru, stavite drugi biskvit i završite s izdašnom porcijom čokoladne glazure. Tortu možete prekriti nožem ribanom čokoladom ili posuti sa čokoladnim mrvicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:04