RECEPT DANA

OMILJENO SLATKO S MALINAMA: Francuska prhka pita s najdražim bobicama!

Jer su bobice ono što želimo pripremati!

Trebat će vam:

Za tijesto:

250 g glatkog brašna
60 g šećera u prahu
200 g maslaca
1 jušna žlica kiselog vrhnja

Za nadjev:

300 g malina
50 g šećera
1 žlica gustina

Priprema:

Zamijesite tijesto tako da pomiješate brašno sa šećerom u prahu, maslacem i vrhnjem, Ostavite ga u hladnjaku 10-ak minuta. Nakon hlađenja, razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj podlozi u veliki krug. Maline pomiješajte sa šećerom i gustinom te ih stavite na tijesto. Zvrnite rubove prema unutra i pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:14