SARMA U VINOVOJ LOZI

RECEPT DANA: Ovog puta svoje mesne paketiće umotajte u ukusnu vinovu lozu!

 Getty Images/iStockphoto
Kako vam se sarmice ne bi odmotavale, prvo preklopite jednu stranu lista i zarolajte ga s nadjevom, a ostatak samo ugurajte unutra. Dno posude obložite s nekoliko listova vinove loze kako sarmice ne bi zagorjele. Ako želite obrok bez mesa, sarmice možete puniti i samo rižom. U tom slučaju možete dodati pinjole, pa čak i sušene grožđice.

Woman is wrapping grape leaves for turkish dolma with minced meat. homemade food.
Getty Images/iStockphoto

Sastojci:

300 g lišća vinove loze
500 g mljevene junetine
50 g crvenog luka
150 g riže
1 dl ulja
papar
sol
peršinov list
limun
maslac

Woman chef preparing Greek Dolmades. Stuffed grape leaves.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Listove vinove loze blanširajte pet minuta u kipućoj vodi pa ostavite da se ohlade. Za to vrijeme u tavu stavite mljeveno meso i dodajte luk koji ste sitno nasjeckali. Začinite solju, paprom i peršinovim listom pa dodajte i rižu. Sve zajedno dinstajte oko deset minuta pa ostavite da se ohladi. Listove vinove loze punite smjesom i motajte kao klasičnu sarmu od kiselog kupusa (manje su veličine, naravno). Tako zamotano slažite u dublji lonac, zalijte vodom i kuhajte oko 20 minuta. Na kraju možete još sve zaliti limunovim sokom i rastopljenim maslacem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 18:08