IZRAELSKA KUHINJA

RECEPT DANA: Patlidžan u umaku od jogurta

 Željko Grgić / Hanza Media
Recept chefa Ranija Hadida!

Trebat će vam:

1 patlidžan
1 jogurt
1 češanj češnjaka
1 žlica sezamove paste (tahina)
sok od 1 limuna
maslinovo ulje
svježa menta
peršin
sol
papar
zrna nara

Zagreb, 170517.
Hotel Dubrovnik.
Povodom tjedna izraelske kuhinje chef rani Hadid je kroz cetiri jela prezentirao izraelsku kuhinju.
Na fotografiji:  jelo od patlidzana.
foto: Zeljko Grgic / CROPIX
Željko Grgić / Hanza Media

Priprema:

Ispeći patlidžan u kori na roštilju ili u pećnici na 225 Celzijevih stupnjeva 30-ak minuta. Prije pečenja izbušiti nekoliko rupica u kori da se ne rasprsne. Nakon što je pečen, ocijediti tekućinu iz patlidžana i onda ga oguliti - ostaviti peteljku koja će ga držati. Položiti patlidžan na tanjur i preliti limunovim sokom i umakom. Umak: Pomiješati jogurt, zgnječeni češnjak, maslinovo ulje, sol, papar, peršin i malo sezamove paste. Preliti preko toplog patlidžana i ukrasiti zrnima nara

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:13