UKUSNO I JEDNOSTAVNO

RECEPT DANA: Rolada s krumpirom i porilukom

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / HANZA MEDIA

Odlično uz čašu dobro ohlađenog vina, bilo "crnjaka" bilo nekog bijelog vina, a možete je ponijeti i sutradan na posao i razveseliti kolege

Ako vam na druženje dolaze i zahtjevniji gurmani ova bi vas rolada trebala izvući iz svake situacije!

Sastojci:

3-4 kuhana krumpira
1 poriluk
1 pakiranje lisnatog tijesta
1 kiselo vrhnje s visokim postotkom masnoće
2 veća češnja češnjaka
pola šalice naribanog
cheddar sira
malo muškatnog oraščića
sol
papar
maslac
1 jaje

 

Zagreb, 250914.
Jela od krumpira.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / HANZA MEDIA

Priprema:

Na maslacu dinstati poriluk dok potpuno ne povene, posoliti ga i popapriti. Za to vrijeme u lončić staviti kiselo vrhnje i na listice narezan češnjak, posoliti, popapriti i dodati muškatni oraščić. Kuhati desetak minuta na laganoj vatri pa preliti poriluk i promiješati da se sve spoji. Razvaljati lisnato tijesto pa po njemu rasporediti u jednoj liniji nasjeckan kuhani krumpir, na njega staviti dio smjese poriluka i vrhnja pa naribani sir i ponoviti istim redoslijedom. Zarolati tijesto i vilicom pritisnuti rubove da se spoje. Premazati roladu jajetom i peći na 180-200 stupnjeva oko pola sata do 40 minuta

Svidio vam se ovaj recept? Pročitajte još:

Iz drugih medija

Najnovije