Nešto na žlicu!

Recept dana: Slanutak s chorizo kobasicama

 Berislava Picek / Hanza Media
Klopa na žlicu nam je najomiljenija, a pogotovo ako se u dubokom tanjuru razaznaju komadi ukusnog slanutka i pikantne španjolske kobasice!

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4

Trebat će vam:

300 g slanutka
glavica crvenog luka
1 prstohvat cimeta
3 lista lovora
0,5 dl maslinova ulja
3 češnja češnjaka
2 g timijana
2 g peršina
1 ravna žlica svježe crvene paprika
2 dl bijelog vina
1 manja čili paprika
1 chorizo kobasica

Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Slanutak namočimo u vodi 24 sata prije korištenja. Na malo masnoće prepržimo luk, češnjak, kockice krumpira, čili bez koštica, kockice crvene paprike, pa tome dodamo 2 dl vina. Kad vino ispari, sve grubo ispasiramo štapnim mikserom. Dodamo slanutak, lovorov list, litru vode i cimet. Kuhamo dok slanutak ne omekša (oko 35 minuta). Dodamo kolutove chorizo kobasice (može i domaća pikantna, lagano sušena s crvenom paprikom) i timijan, pa kuhamo još 10-15 minuta. Začinimo solju i na kraju dodamo maslinovo ulje i sjeckani peršin. Poslužimo s rustikalnim crnim kruhom hrskave korice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 00:21