RUČAK NA STOLU

RECEPT DANA: Svima omiljena musaka!

Zagreb, 300816.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je jela s patlidzanom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Bacite se na posao!

Bacite se na posao!

Trebat će vam:

1,5 kg krumpira
60 dag mljevenog mesa
2 luka
1 dl crnog vina
1 konzerva pelata
sol i papar
peršin
250 ml temeljca
4 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
20 dag ribanog sira po želji

Zagreb, 300816.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je jela s patlidzanom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Priprema:

Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite ga i narežite na tanke ploške. Na maslinovom ulju prepržite luk. Kad luk omekša dodajte mu mljeveno meso. Posolite ga i popaprite. Dinstajte na luku dok ne posmeđi. Dodajte vino. Pustite da alkohol ispari pa zatim dodajte pelate i temeljac. Dodajte sitno sjeckani peršin. Pirjajte oko 20 minuta. U manjoj posudi pjenjačom umutite jaja i vrhnje. Posolite i popaprite. U namašćeni protvan slažite red krumpira, smjese od vrhnja i jaja, zatim mesa te sve pospite sirom. Nastavite dok ne potrošite sve sastojke tako da zavržite sa smjesom od jaja i vrhnja te ribanim sirom. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Iz drugih medija

Izdvajamo