Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 38 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 100 g riže carnaroli
- 1 l mlijeka
- 1 cvijet (glavica) bazge
- 1/2 čajne žlice fino ribane korice limuna
- pola mahune vanilije
- 3 jušne žlice gustog soka od malina ili preljeva od malina
- 10 dag malina
Priprema
1. korak
U zdjeli zagrijte mlijeko s cvijetom bazge, limunovom koricom i pola mahune vanilije. Kad postane toplo, izvadite mahunu vanilije, prerežite je popola i sastružite unutrašnjost koju stavite u mlijeko. Kad mlijeko zakipi, kuhajte ga na laganoj vatri još nekoliko minuta, a zatim procijedite kroz sitno cjedilo.
2. korak
Procijeđeno mlijeko vratite u zdjelu, dodajte rižu te kuhajte pola sata povremeno miješajući. Skuhanu rižu ulijte u pripremljene zdjelice ili čaše i ohladite u hladnjaku. Prije posluživanja polijte sokom ili preljevom od malina i dodajte svježe maline.