Riža na mlijeku s bazgom

    AUTOR:
    • Dobra hrana

  • OBJAVLJENO:
  • 08.10.2012. u 20:19

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 38 min
Broj osoba: 2

Sastojci

  • 100 g riže carnaroli
  • 1 l mlijeka
  • 1 cvijet (glavica) bazge
  • 1/2 čajne žlice fino ribane korice limuna
  • pola mahune vanilije
  • 3 jušne žlice gustog soka od malina ili preljeva od malina
  • 10 dag malina

Priprema

1. korak
U zdjeli zagrijte mlijeko s cvijetom bazge, limunovom koricom i pola mahune vanilije. Kad postane toplo, izvadite mahunu vanilije, prerežite je popola i sastružite unutrašnjost koju stavite u mlijeko. Kad mlijeko zakipi, kuhajte ga na laganoj vatri još nekoliko minuta, a zatim procijedite kroz sitno cjedilo.

2. korak
Procijeđeno mlijeko vratite u zdjelu, dodajte rižu te kuhajte pola sata povremeno miješajući. Skuhanu rižu ulijte u pripremljene zdjelice ili čaše i ohladite u hladnjaku. Prije posluživanja polijte sokom ili preljevom od malina i dodajte svježe maline.

Tagovi

Najčitanije