Tko ih radi bolje?

SAVJETI SLAVNIH CHEFOVA: Napravite savršen pečeni krumpir!

Pečeni mladi krumpir s češnjakom
Čak i one najjednostavnije stvari je ponekad najteže napraviti. Isto vrijedi i za pečeni krumpir. Neki od ovih poznatih chefova ne kuha svoj krumpir prije pečenja, neki ih tresu u cjedilu kako bi postali ''pahuljasti'', a neki ih peku na guščjoj masti... Čiji recept vam se najviše sviđa?

Pečeni krumpir s ružmarinom Jamiea Olivera

1 kg krumpira
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica morske soli
svježe mljeveni papar
2 grančice svježeg ružmarina

Pečeni krumpiri

Krumpire skuhajte dok ne budu u potpunosti kuhani. Kada su gotovi, ocijedite ih, lagano protresite u cjediljki da postanu ''pahuljasti'', dodajte ulje, sol, papar i ružmarin. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Krumpira stavite u protvan i pecite ih oko 25 minuta.

Pečeni krumpir s čilijem i kurkumom Gordona Ramsaya

2,5 kg krumpira
morska sol
papar
1 žličica kurkume
prstohvat
prstohvat sušenog čilija
5 žlica maslinovog ulja

Kurkuma i krumpir

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Krumpire ogulite, izrežite na četvrtine i stavite ih na veliku posudu sa slanom vodom. Kuhajte oko 8 minuta. Ocijedite ih, dodajte kurkumu, čili, sol i papar. Okrečite u cjediljci da postanu ''pahuljasti''. Dodajte maslinovo ulje i prebacite u protvan za pečenje. Pecite oko 40 minuta.

Pečeni krumpir Toma Kerridgea

2 kg krumpira
morska sol
3 žlice biljnog ulja

Pečeni ukusni krumpir

Krumpire ogulite i izrežite ih na željenu veličinu. Stavite ih u posudu i dodajte vodu. Dodajte dobar prstohvat soli. Pustite da voda zavrije i kuhajte oko 20 minuta. Krumpire izvadite na rešetku i pustite da se u potpunosti ohlade. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Protvan prelijte biljnim uljem i stavite u pećnicu da se zagrije. Zatim dodajte krumpire. Pecite 40 minuta. Nakon što su krumpiri pečeni, dodajte još soli po ukusu.

Pečeni krumpir s češnjakom Hestona Blumenthala

1 kg krumpira
5 češnjeva češnjaka
30 g ružmarina
maslinovo ulje
sol

Pečeni mladi krumpir s češnjakom

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Krumpire skuhajte zajedno s češnjakom i ružmarinom. Kuhajte oko 25 minuta. Kada su kuhani, ocijedite ih i ostavite da se ohlade. Maslinovo ulje ulijte u protvan i stavite u pećnicu za se zagrije. Dodajte krumpir i pecite oko 20 minuta, svako malo okrečući krumpire.

Krumpiri pečeni na guščjoj masti Mary Berry

1,5 kg krumpira
sol
4 žlice guščje masti

Krumpiri s ružmarinom

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Krumpire izrežite na jednake komade i skuhajte ih lagano. Kuhajte samo 5 minuta. Krumpire dobro ocijedite i protresite u cjedilu. U protvanu u kojemu čete peći krumpire rastopite guščju mast. Na nju stavite krumpire, promiješajte ih i pecite oko 20 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 17:53