Neki od nas su istinski ljubitelji čokolade i samo čokolade, drugi vole lakše varijante, a ovaj prugasti kolač će zadovoljiti apetite i jednih i drugih!
Trebat će vam:
4 jaja 250 g šećera 250 ml ulja 100 ml mlijeka 300 g brašna 1,5 vrećica praška za pecivo pola žličice soli 1 vrećica vanilin šećera 25 g kakaa |
Priprema:
1. Pomiješajte jaja, šećer, ulje i mlijeko.
2. Podijelite smjesu na dva jednaka dijela.
3. U trećoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
4. Od te smjese odvojite 180 g i dodajte u jednu tekuću smjesu.
5. Ostatak brašna, soli i praška za pecivo prosijte s kakaom i dodajte u drugu tekuću smjesu.
6. Smjesom napunite deblje veće vrećice za duboko zamrzavanje i zavežite čvor. Svaku vrećicu stavite u lončić, tako da vrh vrećice bude okrenut prema gore.
7. Odrežite ga da dobijete rupicu. Kalup obložite papirom za pečenje i premažite slojem ulja.
8. Potom iz jedne vrećice u sredinu kalupa istisnite tijesto.
9. Vratite vrećicu u lončić da vrh bude okrenut prema gore. Istisnite u sredinu kalupa drugo tjesto. I tako redom. Svako novo istisnuto tijesto od sredine prema rubovima kalupa gura staro tijesto. Istiskujte dok ne ispraznite vrećice.
10. Pecite oko 45 minuta (probajte čačkalicom je li pečeno). Pustite da se ohladi u kalupu.