TRIPPE ALLA FIORENTINA

SLUŠAJ CHEFA: Gregorio Manucci nam je otkrio izvorni recept za slavne tripice!

    AUTOR:
    • Sunčana Barušić

  • OBJAVLJENO:
  • 30.07.2017. u 07:56

Marko Miščević

"U mom kraju u Toskani najviše se pripremaju jednostavna i skromna jela. Volimo jesti kako vi kažete "na žlicu" !

Osim što stvarno morate imati dobrog mesara, tripice obavezno prije pripremanja dobro operite u vodi i vinskom octu, a potom ih dinstajte s povrćem dok ne postanu posve mekane.

"Tripice su u mom kraju omiljene i sastavni su dio zimskog menija. Općenito, volimo hranu koja grije, ali koja nije teška, jer tako pripremljene tripice poprimaju osvježavajuću aromu stabiljke celera i mrkvice Trippa alla Fiorentina se obavezno jede s feta ma preprženog kruha i posipana ribanim sirom" - otkrio nam je Gregorio

 

Sastojci:

1 kg tripica
200 g pelata
100 g parmezana
2 mrkve
2 crvena luka
2 lista engleskog celera
stručak peršina
1 neprskani limun (kora)
6 žlica maslinovog ulja

 

Priprema:

Očistiti i narezati povrće na male komadiće. Dinstati na maslinovu ulju. Dodati tripice koje su prethodno oprane u vodi i vinskom octu. Tripice također prodinstati s povrćem te dodati pelate, posoliti i kuhati na laganoj vatri dok tripice ne omekšaju. Kada su gotove, dodati peršin i naribanu limunovu koricu. Servirati u tanjure i posipati parmezanom.

Svidio vam se članak? Pročitajte još:

Tripice - neki ih ne mogu smisliti, drugi ih obožavaju!

 

Iz drugih medija

Izdvajamo