ROŠTILJAMO UZ CRAFT PIVU

Tandoori marinada za piletinu

 Getty Images/iStockphoto
Piletinu ovako mariniranu možete peći na roštilju ili u glinenoj posudi!

Jaki okuse kumina, korijandera i kurkume će savršeno ljubiti blagi San Servolo Indian pale ale, pale ale Varionice i Midnight Bell dark ale. Pileće batke i zabatke je najbolje pripremiti u ovoj marinadi jer će ostati sočni, ali pripazite na vatru koja ne bi trebala biti prejaka!

Trebat će vam:

250 ml jogurta, najbolje jačeg domaćeg
5 režnjeva češnjaka, nasjeckanog
1 čajna žličica naribanog đumbira
2 svježe čili paprike, nasjeckane
1 jušna žlica kumina
1 jušna žlica korijandra
1 jušna žlica kurkume
2 žlice mljevene paprike
sol i papar

Chicken Barbecue Cooked Outdoor
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Umiješajte sve sastojke, bez soli i papra. Nasolite komade piletine i tek tada jako dobro namažite mješavinom. Marinirajte najmanje 6 sati ili još bolje cijeli dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:22