Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 25 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1 srednje velika buča
- 2 veće tikvice
- 1/2 šalice bučinih sjemenki
- 1/2 šalice suncokretovih semenki
- 1 limun
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- 60 g oraha
Priprema
1. korak
Bundevu očistite od koštica i ogulite. Meso narežite na kocke željene veličine. Neoguljene tikvice također narežite na krupnije komade.
2. korak
Lim obložite masnim papirom pa po njemu rasporedite kocke buče i komadiće tikvice. Posolite, pokapajte maslinovim uljem i stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C.
3. korak
Pecite petnaestak minuta, dok povrće ne potamni i omekša. Za to vrijeme na suhoj tavi zapecite bučine i suncokretove sjemenke koje ste prethodno malo namočili vodom i posolili.
4. korak
Pečeno povrće obilno začinite uljem i limunovim sokom, pa pospite sjemenkama i orasima.