HRVATSKE MARENDE

TRIPICE ILITI FILEKI: Neki ih ne mogu smisliti, a drugi ih obožavaju!

Bol na Bracu, 260615.
Trudna teca, gastro dogadjaj u sklopu festivala kultuure Imena.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
CROPIX

Miljenice mnogih!

Trebat će vam:

500 g kapule
1 kg junećih tripica
1 kg krumpira
½ dcl varenika
peršinov list
cimet
muškatni oraščić
koncentrat rajčice
sol
papar

Bol na Bracu, 260615.
Trudna teca, gastro dogadjaj u sklopu festivala kultuure Imena.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
CROPIX
 

Priprema:

U teću staviti ulje ili još bolje mast, a na nju nasjeckani luk. Kada on omekša, dodati kuhane tripice i kratko ih propirjati. Uliti vode da se sve dobro pokrije i kuhati oko 70 minuta. Dodati začine. Na kraju dodati izrezane krumpire. Prije posluživanja pokapati s malo limunova soka i posuti ribanim tvrdim sirom tipa parmezan.

Tagovi

Iz drugih medija

Izdvajamo