Ovo je jedan od onih recepata za koje ne možete vjerovati da je tako jendostavan, a tako pun okusa. Sve sastojke vjerojatno već imate u svojim kuhinjskim ormarićima zato zasučite rukave i bacite se na pripremu!
Trebat će vam:
175 g maslaca sobne temperature 40 g šećera u prahu 1 vanilin šećer 175 g glatkog brašna 40 g škrobnog brašna prstohvat soli |
Priprema:
Pjenasto umutite maslac, šećer u prahu i vanilin šećer. Prosijte (obavezno) brašno i škrobno brašno pa ga uz prstohvat soli lagano umiješajte u dobivenu kremu. Obložite dva lima papirom za pečenje i ugrijte pećnicu na 180 °C. Dobiveno tijesto oblikujte u kuglice ili špricom za tijesto napravite spirale. Kekse na plehu razmaknite jedan od drugog jer će se malo raširiti tijekom pečenja. Ako želite da keksi bolje zadrže oblik tijekom pečenja, prije nego što ih stavite u pećnicu, neka pola sata već oblikovane odstoje u hladnjaku. Pecite ih na 180 °C dok na rubovima ne poprime zlatnosmeđu boju. Po želji pospite šećerom u prahu.