Recept za ekstra gurmane

Zimske tripice sa suhim mesom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 600 g očišćenih i prokuhanih junećih tripica
  • 250 g suhog svinjskog mesa
  • 1 veliki poriluk
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice slatke crvene paprike
  • 2 srednje velika krumpira
  • 100 ml pasiranih rajčica
  • 1 žlica koncentrata rajčice razmućenog u mlakoj vodi
  • 250 g smrznutog ili svježeg graška
  • 1 žlica kvasine (ili jabučnog octa)
  • 1,5 žlica svinjske masti (ili 2-3 žlice ulja)
  • sol i papar

Priprema

Suho meso kuhati dok ne omekša. Poriluk narežite na sitne komade pa propirjajte na masnoći s peršinom. Dodajte nasjeckani češnjak, malo krupne soli i krumpir narezan na komadiće. Promiješajte pa dodajte tripice. Dolijte vodu u kojoj se kuhalo suho meso. Pustite da zakuha pa dodajte crvenu papriku, pasirane rajčice i malo kvasine. Kuhajte pola sata. Dodajte grašak, suho meso i kuhajte još pola sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 22:17