PROVJEREN RECEPT

SLATKI KLASIK: Dubrovačka torta od mjendula i oraha

Recept smo svojevremeno nabavili od vlasnice dubrovačke pastičerije Pupica, Nikoline Farčić, koji je kako kaže "znala činiti doma".
 Tonči Plazibat / Hanza Media

Za ovu tortu svakako uzmite čokoladu, potrudite se domoći domaćih oraha i nemojte štedjeti na sastojcima.

Nije bitna forma, više sadržaj. Pa šta ako su torte nekad malo krive, diščentrane, ali sadržaj je vazda nepromjenjiv i generira onaj isti prepoznatljiv okus...

Sastojci:

7 jaja
200 g mjendula (badema)
200 g oraha
200 g cukara (šećera)
100 g čokolade za kuhanje
1 naranča
1 lemun (limun)

Dubrovnik, 250615.
Kolaci i torte u cafeu Pupica.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonči Plazibat / Hanza Media

Priprema:

Žumanjce ubatit (izmutiti ručno) s cukarom, dodati sok, koricu od naranče i mljevene orahe. Izbatiti bjelance, koricu i sok lemuna, dodati mljevene mjendule (bademe). U kalup ide sloj smjese od oraha, zatim sloj od mjendula. Peći 40-50 minuta na 170 °C, potom preliti glazurom od čokolade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 12:40