Eh, za sve hedoniste i one koji žele naučiti nešto novo, imamo dobre vijesti: i ove godine vam pripremamo Tjedan dobre hrane. Ovaj projekt Jutarnjeg lista ovaj je put još bolji, veći, slasniji, a ove smo ga godine organizirali s glavnim partnerima City Center one i Jamnicom te partnerima Amstel i Badel. Ovaj najvažniji gastro događaj u godini okupit će više od sedamdeset najboljih hrvatskih restorana, chefove te male i srednje proizvođače hrane i pića. Naša će priča trajati zapravo šesnaest dana i to od 5. do 20. studenog.
Idemo redom: 5. i 6. studenog u zagrebačkom City Centeru one West organizirat će se kulinarske radionice najboljih hrvatskih chefova i blogera na kojima ćemo učiti kako spariti hranu s vinom, a kako s pivom, a ujedno će se održavati sajam malih i velikih proizvođača prehrambenih proizvoda. Na radionicama možete doznati trikove chefova i onda na kraju i probati jela koja će pripremati pred vašim očima.
Na sajmovima pak dobro razgledajte ponudu: bit će sireva, hummusa, svježe tjestenine, meda, vina, likera, piva, sokova, mesnih prerađevina, mariniranih inćuna, fritula, sezonskog vo- ća i povrća, sladoleda, konoplje, staklenke domaćih zimnica... Uglavnom svi proizvodi nudit će se po povoljnim cijenama pa će shopping sigurno biti isplativ. Vjerujemo da će mnogima biti interesantne i dječje kulinarske i kreativne radionice koje radi Sport Educa i chef Hrvoje Krajnović.
Restorani
Potom od 7. do 20. studenog u više desetaka restorana diljem Lijepe naše moći ćete isprobati njihove menije. Svaki stoji stotinu kuna, a sastoji se od tri slijeda, naravno, praćenim bočicom Jamnice. Chefovima restorana prepustili smo potpunu slobodu u kreaciji menija, pa svakako potražite svoj omiljen ili onaj koji ste već odavno htjeli isprobati na webu Dobrih restorana.
Mirisi dobrih zalogaja i kapljica širit će se 12. i 13. studenoga po splitskom City Centeru one. Tih će se dana također održavati kulinarske radionice chefova i poznatih blogera koji neće pripremati samo mediteranska jela, pa će vam to biti prilika i za naučiti neke trikove kontinentalne ili inozemne kuhinje, a na sajmu malih i velikih proizvođača prehrambenih proizvoda i Splićani će moći obaviti dobar shopping.
Slijedi tjedan menija po najboljim hrvatskim restoranima, točnije od 14. do 20.studenoga, pa rezervirajte svoje mjesto, jer vjerujte, vrlo se brzo zbog velikog interesa popune mjesta za isprobavanje tri slijeda po 100 kn uz bočicu Jamnice.
I na kraju, Tjedan dobre hrane završavamo u zagrebačkom City Centeru one East, od 19. do 20. studenoga gdje će se također održavati kulinarske radionice najboljih hrvatskih chefova i blogera, dječje radionice uz sajam malih i velikih proizvođača. Pripremili smo vam i puno iznenađenja, stoga rezervirajte datume za najsočnije radionice i kušanje specijaliteta, pratite nas na webu i rezervirajte svoja mjesta u restoranima.
Evo što Vas čeka ovaj vikend, 5. i 6.11. u City Centeru one West:
Vidimo se!