ISKORISTITE JAGODE

VIDEO RECEPT: Kako napraviti nježnu pavlovu s jagodama?

Pet sastojaka, sat vremena i puno jagoda!

Pavlova torta je vrlo nježna po strukturi ali nije nimalo komplicirana za izradu. Nemojte je pretrpavati kremom jer bi vam mogla propasti. Ako malo "polupate" krajeve jednako će dobro izgledati, a možda će vam biti zgodnija za rezanje. Možete ju kombinrati s breskvama, malinama, trešnjama, ali je pak najpoznatija s jagodama.

Inače Pavlova je bila baletna legenda još za života. Stvarala je nove likove, a "Umirućeg labuda" otplesala je oko 4000 puta. Zvali su je još bijelim labudom ruskog baleta i briljantom koji pleše. Ona je bila muza brojnih plesnih koreografa i nitko nije bio okružen tolikim brojem legendi u svijetu plesa kao ona-Anna Pavlova.

Ruska balerina koja je imala najveće honorare, čije je ime postalo brend te su čak i nekoj vrsti ruža nadjenuli njezino ime. Bila je krhke građe pa su je prvi puta odbili na upisu u baletnu školu. Restorani, bomboni i jela nosili su njezino ime, a ova torta osmišljena je njoj u čast.

Ovisi s kim razgovarate, torta je osmišljena u Australiji ili Novom Zelandu, a toliko je nježna da se odmah topi pod usnicama i zato sad slijedi recept:

Sastojci:

5 bjelanjaka
200 g šećera
1 jušna žlica alkoholnog octa
1 čajna žličica gustina
1 jušna žlica ekstrakta vanilije

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 140°C
2. Pjenasto izmiksajte bjelanjak, a zatim postepeno dodavajte šećer. Krajevi kreme kad izvadite pjenjaču vam moraju biti glatki i sjajni, a šećer ne smijete osjećati pod zubima.
3. Dodajte ocat, gustin i vaniliju pa zatim kuhačom lagano miješajte.
4. Pleh obložite papirom za pečenje pa ga namastite, a smjesu formirajte u krug i ostavite neuredno, ali je možete i potpuno zagladiti ako želite.
5. Pecite 60 minuta, a zatim ih ostavite još malo u pećnici. Izvadite ih recimo nakondrugih 60 minuta.
6. Istucite šlag pa ga rasporedite po torti zajedno sa svježim jagodama. naše jagode nisu bile jako slatke i zato smo ih dodatno premazali džemom od jagoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 07:25