Mali vodič kroz Pariz!

Sedam pariških restorana u kojima možete jesti za ispod 100 kuna!

 Getty Images/iStockphoto
Bilo da Pariz planirate posjetiti turistički ili živite u njemu, ovo su mjesta na kojima se dobro i povoljno jede!

Guardian je nedavno objavio svoj popis 10 pariških restorana u kojima možete jesti za do 10 eura. Romain Passelande i Thomas Le Gourrierec su se bacili u potragu za cool mjestima na kojima možete pojesti dobru klopu za realan novac. Jedino pravilo bilo im je: ''Bez kebaba i sendviča!'' Donosimo vam sedam najzanimljivijih restorana u Parizu koji pružaju vrijednost za novac!

Le Bichat, 10. arondisman

Adresa: 11 rue Bichat
Web: www.lebichat.fr
Otvoreno: od 9 do 23 sata

Le Bichant je skriveni cafe bar otvoren prošle godine, a otvorio ga je glumac i aktivist Augustin Legrand i sada ga vodi sa svojom obitelji. U njemu možete naručiti primamljive salate i juhe, ali ono što se ovdje jede je zdjela začinjene riže koja se služi s organskim povrćem (uzgojenim na farmama u krugu od 100 km od restorana) i željenim nadjevom (veganski, jaja, riba, svinjetina ili piletina). Nju ćete platiti osam eura. Ako ste za domaći kolač ili čokoaldni puding za njega ćete izdvojiti dva eura.

Le Pavillon des Canaux, 19. arondisman

Adresa: 39 quai de la Loire
Web: www.pavillondescanaux.com
Otvoreno: pon – sri od 10 do 24 sata, čet – sub od10 do 01 sati, ned od 10 do 22 sata

Naručite velikus alatu s piletinom, slanutkom i avokadom ili kvinoju sa šparogama, graškom i pestom i jedite ih na šanku unutra ili na jednoj od brojnih retro terasa restorana. Za oboje ćete izdvojiti po 9 eura, a ako ste za nešto slatko, izbor domaćih kolača je raznolik.

Le Petit Olivier, 6. arondisman

Adresa: 82 rue du Cherche-Midi
Tel: +33 6 17 18 02 83

decoração dos bistrôs franceses #paris_maville

A photo posted by Ana Carolina (@carolsoldi) on

Ovaj arondisman je poznat po tome da ćete tamo možda sresti poneku zvijezdu i skupo platiti obrok u nekom od restorana, osim u Le Petit Olivieru gdje će vas poslužiti vlasnik Laurent u kratkim hlačama i majici kratkih rukava. Nudi vam meni od 10 eura (ručak i večeru) koji se sastoji od jela dana (birate od tri ponuđena) i deserta. Neka od jela dana koja bi vas mogla zadesiti su bakalar s povrćem, riža i bouillabaisse umak te pečena svinjetina i tjestenina sa začinima. Kad ste gotovi sa slanim bacite se na tiramisu, drobljence i čokoladni mousse.

Ace Bento, 1. arondisman

Adresa: 18 rue Thérèse
Otvoreno: pon – sub od 10 do 22 sata

Ovaj restoran se smjestio u malom pariškom Tokyju, a u njemu gosti mogu birati između pet primamljivih priloga poput sotiranih stabljiki češnjaka, marinirane papaje, morske trave, krumpir salate, kikirikija u soja umaku… Uz to ćete dobiti i velikodušnu porciju riže pripremljene na pari, šalicu miso juhe i voćnu salatu kao desert za 10 eura.

Sreet Bangkok, 10. arondisman

Adresa: 3 rue Eugène Varlin
Otvoreno: uto – sub od 12 do 15 sati te od 19 do 23 sata, nedjeljom od 12 do 19 sati

Sjajni metalni stolovi smješteni uz zidove uređene uličnom umjetnošću Tajlanda vas odvode upravo tamo, na Tajland, ali hrana također. Tipično se naručuju svježe salate od zelene papaje, govedine, svinjetine, kobasica i hrskave riže poslužene u kartonskim posudama sa svježom metvicom, bosiljkom i korijanderom. Tri salate i piće stoje 10 eura.

La Pointe du Grouin, 10. arondisman

Adresa: 8 rue de Belzunce
Web: www.lapointedugrouin.com
Otvoreno: pon – pet od 11 do 15 sati te od 18 do 24 h, subota od 18 do 24 sata

Happened upon the Indie Guides Paris app @indieguides here on @Instagram this morn, downloaded it, used the "sort by distance" function and ended up at La Pointe du Grouin 500 m away for lunch. You pay in "grouins"; I exchanged 10€ and got these delish sandwiches and a glass of rosé wine = happy gal P.S. The thought of moving to Paris and not needing a kitchen (aka eating my way through the city) did indeed pop into my head...(tempted!) http://www.lapointedugrouin.com #loveletterto #brittany #frenchcuisine #paris #france #grouins #tavern #terrace #breton #restaurant #cuisine #Bistronomie #lapointedugrouin #parismaville #instaparis #foodanddrink #wine #vin #lunch #breton #iphoneography #iphone7plus #iphoneonly #europe #wanderlust #neverstopexploring #inthecity #goexplore #forahappymoment #happytraveler #rosewine

A photo posted by Chandra Wachholz (@chandrawachholz) on

La Pointe du Grouin je industrijski bistro u kojima su specijaliteti pohana svinjetina i galette od domaćih kobasica. Za predjelo možete naručiti cijele artičoke s vinaigretteom te domaće pecivo punjeno usoljenom haringom, creme fraicheom i salatom. Ne propustite domaću pitu od jabuka s prhkim tijestom i cimetom.

Le Vin qui Danse, 13. arondisman

Adresa: 69 rue Broca
Web: www.vqd.fr
Otvoreno: pon – pet ručak i večera, subota samo večera

Best raviolis ever at #levinquidanse #lille !

A photo posted by Mo (@moranelnz) on

Pariški 13. arondisman je poznat kao azijski arondisman te je doma ''Vina koje pleše'', francuskog bara/restorana s pomno odabranim vinima. Smješten je u zgradi starog samostana, a sastojci se nabavljaju s tržnice par kilometara udaljene od restorana. Za predjelo naručite lagano kuhanog lososa sa sezamom i rajčicama te raviole s kremastim pestom od rikule. Ništa vas neće koštati više od 10 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 16:32