Odlična stvar je kad chefovi odluče podijeliti savjet koji jednako dobro spašava stvar u profesionalnoj kuhinji i minijaturnoj kuhinji jednosobnog stana. Na Redditu smo pronašli neke zanimljive savjete za koje se nadamo da će vam koristiti. Izvukli smo nama najzanimljivije, a sve možete pogledati ovdje
- Kad bilo što sotirate na tavici nikad je nemojte natrpati. Nabavite si veću tavu, jer u protivnom vaši krumpirići i ostalo povrće se ne može lijepo prepržiti i dobiti zlaćanu boju i hrskavost jer se zapravo kuhaju u vlastitom soku.
- Ako radite zapršku morate je kuhati dok ne počinje mirisati na orašaste plodove.
- Crni papar "izgori" na temperaturi višoj od 160°C, zato ga dodajte na kraju pečenja.
- Jedan chef me naučio ako posipate papar na jagoda da dobiju okus bombona s okusom jagode. Probao sam i "radi"!
- Nož koji je pao na pod nema budućnosti, nemojte to naučiti na teži način.
Naučite neke osnovne kombinacije okusa. Dobar način je istražiti malo povijest trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.
Recimo; francuska kombinacija začina bi bila limun s peršinom koji se dobro slažu s mrkvom, lukom i celerom. Estragon (zmijina trava), provansalski začini i kadulja. Italija je poznata po boslijku, rajčicama, češnjaku, maslinovom ulju, origanu, ljutim papričicama i lovoru. Meksički začini su recimo limeta, korijander, kim i crvene papričice.
- Ako vam je potreban limunov ili narančin sok za kuhanje, voće stavite na 30 sekundi u mikrovalnu i izvući ćete više soka.
- Ako ste presolili juhu, stavite oguljeni krumpir u juhu na 15 minuta jer bi trebao povući sol na sebe. Ako je još preslana naručite jelo dostavom :)
- Ako kuhate rižu nemojte stalno dizati poklopac i provjeravat u kojem je stanju zato i dobijete kašastu smjesu, a ne rižu