SAVJETI KOJI ZLATA VRIJEDE

ZLATA VRIJEDNI SAVJETI: Nož koji je pao na pod nema budućnost, a crni papar gori na visokoj temperaturi!

Svi smo jednom prekuhali rižu, presolili krem juhu, zagorjeli ručak, prepržili začine koji nisu tada imali svoju svrhu...
 Getty Images

Odlična stvar je kad chefovi odluče podijeliti savjet koji jednako dobro spašava stvar u profesionalnoj kuhinji i minijaturnoj kuhinji jednosobnog stana. Na Redditu smo pronašli neke zanimljive savjete za koje se nadamo da će vam koristiti. Izvukli smo nama najzanimljivije, a sve možete pogledati ovdje

  • Kad bilo što sotirate na tavici nikad je nemojte natrpati. Nabavite si veću tavu, jer u protivnom vaši krumpirići i ostalo povrće se ne može lijepo prepržiti i dobiti zlaćanu boju i hrskavost jer se zapravo kuhaju u vlastitom soku.
  • Ako radite zapršku morate je kuhati dok ne počinje mirisati na orašaste plodove.
  • Crni papar "izgori" na temperaturi višoj od 160°C, zato ga dodajte na kraju pečenja.
  • Jedan chef me naučio ako posipate papar na jagoda da dobiju okus bombona s okusom jagode. Probao sam i "radi"!
  • Nož koji je pao na pod nema budućnosti, nemojte to naučiti na teži način.

Naučite neke osnovne kombinacije okusa. Dobar način je istražiti malo povijest trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.

Recimo; francuska kombinacija začina bi bila limun s peršinom koji se dobro slažu s mrkvom, lukom i celerom. Estragon (zmijina trava), provansalski začini i kadulja. Italija je poznata po boslijku, rajčicama, češnjaku, maslinovom ulju, origanu, ljutim papričicama i lovoru. Meksički začini su recimo limeta, korijander, kim i crvene papričice.

Bowls and spoon of  Various spices selection on rustic wooden background, top view, border
Getty Images/iStockphoto

  • Ako vam je potreban limunov ili narančin sok za kuhanje, voće stavite na 30 sekundi u mikrovalnu i izvući ćete više soka.
  • Ako ste presolili juhu, stavite oguljeni krumpir u juhu na 15 minuta jer bi trebao povući sol na sebe. Ako je još preslana naručite jelo dostavom :)
  • Ako kuhate rižu nemojte stalno dizati poklopac i provjeravat u kojem je stanju zato i dobijete kašastu smjesu, a ne rižu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:42