TAJNI POBAČAJI?

Kriminal u Rusiji: Gotovo 250 ljudskih fetusa pronađenih na Uralu starije je od pet mjeseci!

MOSKVA - Većina od gotovo 250 ljudskih fetusa pronađenih u šumu u regiji Sverdlovska na Uralu stariji su od pet mjeseci, objavila je u srijedu lokalana policija, ističući da bi fetusi mogli dolaziti iz jednog od istraživačkih laboratorija.

"Više fetusa stariji su od 20 tjedana, prema specijalistima ministarstva zdravstva", kazao je glasnogovornik policije Valerij Gorelik.

Dio istrage doveo je do toga da policija vjeruje kako bi oni mogli dolaziti iz jednog istraživačkog laboratorija, ali za sada nema konkretnih osumnjičenika.

Fetusi su pronađeni u nedjelju navečer u šumi u blizini sela Anik, oko 75 kilometara sjeverno od Jekatarinenburga.

Predsjednica komisije za obitelj, žene i djecu ruske Dume Elena Mizulina u utorak je ocijenila kako bi se moglo raditi o tajnim pobačajima, dodajući da bi se moglo raditi o "kriminalu".

U Rusiji pobačaji načelno nisu dozvoljeni nakon 12 tjedna trudnoće, osim u posebnim medicinskim ili socijalnim slučajevima.

Prema ruskim statistikama, godišnje se u Rusiji zabilježi 1,23 milijuna pobačaja, dok Mizulina procjenjuje da su stvarne brojke između 5 i 6 milijuna, s obzirom na veliki broj tajnih odnosno ilegalnih pobačaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:57