MAKSIMIRSKI PROBLEMI

NEOBIČNA PRIPREMA Ivanković se upoznavao s igračima dva dana prije Poljuda

 Boris Kovacev / CROPIX

Prvi je put jučer Branko Ivanković na okupu imao čitavu momčad. Stigli su reprezentativci sa svih krajeva svijeta, novi trener pedesetak sati prije derbija u Splitu tek se upoznao s nekima od njih. Poput Beqiraja, Soudanija, Fernandesa...

Ostale više-manje poznaje, upoznao ih je kao trener ili kao promatrač nogometnih zbivanja u Maksimiru.

Inače, svi su igrači bili u svlačionici sat vremena prije početka, discipline, barem na početku mandata, očito ne manjka.

Otvorio je Ivanković i trening za javnost i medije , što je, kad je Dinamo u pitanju, uistinu novost. U eri Krune Jurčića to je bio pravi raritet, njegov nasljednik, čini se, ne vidi u tome nikakvu opasnost, nije se bojao Hajdukovih špijuna. Iako, ne bi ih bilo teško prepoznati, na tribinama Hitrec-Kaciana okupilo se stotinjak gledatelja, koji su se odazvali pozivu na otvoreni trening. Najviše je bilo djece, što je, svakako, pozitivno. Zanimljivo, po izlasku na teren, igrači predvođeni kapetanom Šimunićem, okrenuli su se prema tribinama i pljeskom pozdravili gledatelje. Koji su odzdravili istom mjerom. Došao je i Zdravko Mamić, s klupe za pričuve, zajedno s bratom Zoranom pratio je taj, prvi pravi Ivankovićev trening od povratka u Dinamo.

Bila je to, usput, službena premijera novog Hitrec-Kaciana. Pomoćni maksimirski teren zadnjih je mjeseci bio pod rekonstrukcijom. Preuređeni teren s novim navodnjavanjem i novom drenažom, ušminkane tribine i reflektori trebali su dočekati juniorsku Ligu prvaka. Međutim, seniori su 'zeznuli' pa sad oni na 'Hitrecu' tešu formu za derbi i početak Europske lige.

Što se samog treninga tiče, svi su bili na travnjaku, odradio je jedan dio vježbi i Addy, koji je ipak ostao trenirati sa strane, odradili su ih i reprezentativci Pivarić, Halilović i Ademi, koji su iz Koreje stigli vidno 'natučeni' jet lagom. No, Addy po svemu sudeći ipak neće biti u konkurenciji za derbi, Ivanković će ga pokušati osposobiti za susret s Čornomorcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:39