NEMA MILOSTI

VIDEO Snimljen sramotni čin: Izraelski policajac zaustavio palestinskog dječaka pa ga udario nogom!

 You Tube

HEBRON - U podijeljenom gradu Hebronu izraelski granični policajac zaustavio je 9-godišnjeg palestinskog dječaka koji je pred njega istrčao iz sporedne ulice te ga je gurnuo na pod. Potom mu se pridružio i kolega pa su ga zajedno počeli udarati nogama i rukama. Na kraju su ga pustili, a dječak je otrčao u nepoznatom smjeru.

Video je na internet postavila organizacija za ljudska prava B'tselem. Tvrde kako se incident dogodio 29. lipnja te da se radi o 9-godišnjem dječaku Abdelrahmanu Burkanu. Kažu kako su cijeli slučaj prijavili nadležnim organima u Izraelu, piše The Telegraph .

"Krenuo sam po porciju juhe i htio sam ići prečacem kojeg inače koristim. Vojnici su me vidjeli i pokušali su me uhvatiti, ali nisu uspjeli. Kasnije sam ponovno pokušao proći, no jedan od njih me dohvatio. Bacio me na pod, a onda je pozvao drugog vojnika pa su me zajedno tukli", ispričao je dječak svoju verziju priče za organizaciju B'tselem.

Podsjetimo, grad Hebron najveći je na Zapadnoj obali. Nalazi se 30 kilometara južno od Jeruzalema, na 930 metara nadmorske visine.

Smješten je na teritoriju Palestine i u biblijskoj regiji Judeji. Drugi je sveti grad u Židova poslije Jeruzalema, a posljednjih osamdesetak godina bio je pozornica brojnih krvavih sukoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:27