VRUĆI TREND

HIT MATERIJAL Saten od najfinijeg pamuka

A što je saten?

Jako je popularan pamučni saten koji se dobiva od 100-postotnog najfinijeg pamuka. Karakterizira ga iznimna mekoća, svilenkast dodir i sjajna površina.

Saten je postao cjenovno bitno pristupačniji jer se više ne radi isključivo od svile već se može pronaći i u jeftinijim izvedenicama. Iznimno popularan je pamučni saten koji se dobiva od 100% najfinijeg pamuka. Karakterizira ga iznimna mekoća, svilenkast dodir te sjajna površina - objašnjavaju iz tvrtke Intertekstil Stanić.

Mnogima će pri pomisliti na saten na pamet pasti skupa svila što nije pogrešno, ali nije ni ispravno. Svila može biti saten, ali saten ne mora biti svila.

Što li je onda saten? Saten je tkanina koja se dobiva ispreplitanjem niti u atlas vezu. Karakteristično za ovaj vez je razmjerno malen broj veznih točaka niti čime se dobivaju glatke i sjajne površine karakteristične za saten. Prema tehnici tkanja saten može biti i žakardiran (damast). Žakardnom tehnikom na tkanini se tvore razni dezeni čime se utječe na izgled same tkanine- dodaju iz Intertekstila Stanić - Family.

NOVA KOLEKCIJA USKORO U SVIM FAMILY TRGOVINAMA SATENSKE POSTELJINE FANTASY



Uljepšajte svoj dom najudobnijim family.hr proizvodima već danas!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:43