Dobar poplun zlata vrijedi

Saznajte kako do idealnog popluna!

Nije lako odabrati novi poplun naročito u vrijeme promjene godišnjeg doba. Lako je obeshrabriti se pred velikom i raznolikom ponudom, ne znajući odakle krenuti.

- Dok je neki poplun pogodan za korištenje kroz skoro cijelu godinu, većina ih je ipak prilagođena sezonski. Općenita podjela bila bi ona po debljini punila pa je za hladnije spavaće sobe potrebno odabrati punila od 300 g/m2 punila ili više - kažu u tvrtki Intertekstil Stanić. Dodaju kako su praktični dvostruki popluni, spojeni gumbima, u kombinaciji 2 vrste gramaža: 100 i 300 g/m2 te se mogu koristiti kroz cijelu sezonu.

Ljeti se razdvoje i koristi se samo onaj tanjeg punila. Također je potrebno obratiti pozornost i na sirovinski sastav pa tako popluni punjeni poliesterom i s ovitkom od mikrofibre, mogu biti izvrsni za ljude sklone alergijama. No to može biti početak vaše potrage.

Prepustite se užitku odabira i probajte razliku između raznih vrsta punila od perja. Razmislite je li više volite voluminozna i lagana punila ili vam možda ugodu čine malo teži popluni? Pripazite da su punila ravnomjerno raspoređena jer nema ničeg gore nego probuditi se smrznutim tijekom noći, shvativši da se punilo povuklo do nogu dok vam ostatak tijela leži samo pod plahtama. Pod poplunom provodimo trećinu našeg vremena pa uz dobar izbor i ispravno održavanje, možemo ga koristiti narednih 10 i više godina.

Uljepšajte svoj dom najudobnijim family.hr proizvodima već danas!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:27