Nezaboravan boravak

10 zabavnih alternativa noćenju u hotelu

Jedinstveni smještaj u kojem je spavanje nezaboravno iskustvo

Putovanja obogaćuju naše živote, ispunjavaju nas novim iskustvima, izvlače nas iz rutine i omogućuju nam da sagledamo svoj život i navike iz druge perspektive. Osim prijevoza i hrane, neophodan dio putovanja je naravno smještaj, no umjesto da odete u klasičan hotel, zašto si ne biste priuštili zaista nezaboravno iskustvo spavanja u šatoru, plutajućoj kući, kapsuli ili kućici na drvetu? U nastavku pogledajte kojih 10 jedinstvenih hotela diljem svijeta možete odabrati za svoj smještaj kako bi vaše noći na novome mjestu bile jednako zanimljive kao i dani.

Ljubitelji minimalizma uživat će u hotelu Capsule u Osaki u Japanu, prvom hotelu s kapsulama na svijetu. U njemu gosti mogu odabrati standardnu ili "široku" kapsulu, kao i mogućnost jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne sobe. Kovčege će vam pospremiti na recepciji, a u hotelu ćete moći uživati u japanskoj masaži.

Smješten u blizini legendarne ceste Route 66 u SAD-u hotel Wigwam nudi smještajne jedinice koje je dizajnirao Frank Redford, a koje su zamišljene kao šatori Indijanaca. U svakom se šatorastom smještaju nalaze dva dvostruka kreveta, kupaonica, neizbježna kabelska televizija i klima.

Smjestite se u kampu Bayan Gobi Ger u Mongoliji u blizini nacionalnog parka Khogno Khan za doista jedinstven oblik kampiranja. Svaki posjetitelj dobije na raspolaganje prostrani okrugli šator, svoje obroke može pojesti u restoranu koji se nalazi pod šatorom u središtu kampa i popiti piće gledajući zalazak sunca u baru pokraj najbliže pustinjske dine.

Preskočite tradicionalne hotelske sobe i opustite se usred šume u Vancouveru. Kompleks Free Spirit Spheres nudi kućice na drvetu koje omogućuju gostima da istinski iskuse prirodu spavajući među stablima. No, bez brige, struja, WiFi i druge pogodnosti modernog života i dalje će vam biti dostupne čak i na drvetu.

Elegantna koliba koja pluta predstavlja novi način kampiranja koji možete isprobati u Francuskoj, i to u južnoj Bretanji. Smještena u sklopu kampa Le Ty Nadan, ova kućica može primiti do četiri osobe u dvije spavaće sobe. Uz kolibu gosti na raspolaganju imaju i kanu koji mogu iskoristiti za istraživanje rijeke Ellé.


Ako ste pravi zaljubljenik u prirodu, ovaj prozirni šator koji nalikuje na mjehurić sapunice pruža savršen bijeg od gradske sredine. U kampu Domaine de Dihan na jugu Bretanje u Francuskoj putnici mogu spavati pod zvijezdama, među hrastovima i kestenima te iskusiti iz prve ruke kako izgleda prava divljina.

Iako je Eiffelov toranj jedan od najčešćih razloga zašto turisti žele posjetiti Francusku, ako vam baš i nije do gradske vreve Pariza uputite se u mjesto Tremargat u pokrajini Cotes d'Armor, gdje se nalazi A Un Fil, dražesna oaza prepuna visećih šatora. Smirujući boravak u ovom simpatičnom smještaju usred prirode pomoći će vam da se odmorite na zanimljiv način.


Udobnu kolibu u šumi, i to na drvetu možete pronaći u mjestu Sacalm u Španjolskoj. Cabanes als Arbres nudi čak deset kućica na drvetu u kojima se možete u potpunosti isključiti od vanjskog svijeta. Ove šarmantne drvene kolibe nemaju struju i pristup internetu pa su idealno mjesto za digitalnu detoksikaciju.

Luksuzno kampiranje u Sahari omogućuje vam kamp Yadis Ksar Guilane koji se nalazi u pravoj pravcatoj oazi. Za razliku od klasičnih šatora, ovi prostrani primjerci uključuju pravi krevet, privatnu kupaonicu, klimatizaciju i grijanje. Gosti kampa mogu se sunčati uz veliki bazen ili jahati na devi kroz pustinju.

Arhitekt Frank O. Gehry ciljao je na luksuz kada je dizajnirao ovaj zadivljujući hotel Marqués de Riscal smješten u vinogradu u regiji Rioja Alavesa u Španjolskoj. Hotel nudi 43 iznimno luksuzne sobe s izvanrednim pogledima na prirodu koja ga okružuje.

Izvor: House Beautiful

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 16:12