Festival dizajna u centru grada

DESIGN DISTRICT ZAGREB Od 16. lipnja u zoni Martićeve

U bloku između Šubićeve, Zvonimirove, Draškovićeve i Vlaške održavaju se brojne izložbe, umjetničke instalacije, predavanja i razna glazbena događanja

Zagrebačka četvrt u širem gradskom središtu, čiju arteriju čini Martićeva ulica, sljedeći će tjedan doživjeti urbanu preobrazbu. Neiskorišteni izlozi u Ratkajevu prolazu, Lopašićevoj, Bulićevoj i Tomašićevoj ulici postat će privremeni Muzej dizajna, na krovu Iblerova nebodera posadit će se vrt, a građani će u parku 100. Brigade Hrvatske vojske imati prilike razgledati instalaciju Net, koju kolektiv Numen/For Use prvi put predstavlja u Zagrebu. Sve to samo je dio jedinstvenog festivala dizajna Design District Zagreb, koji se od 16. do 19. lipnja održava u zoni Martićeve.

Organizatori - Croatian Design Superstore, Dizajn centar Zagreb i Svibanjprojekt u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba te Gradom Zagrebom - ističu da je cilj festivala potaknuti urbani razvoj te gradske četvrti, afirmirajući je i kao turističku destinaciju.
Program je osmišljen za sudjelovanje najšireg kruga građana, a oni će brojne izložbe, instalacije, zelene oaze, radionice, predavanja, glazbene događaje i performanse moći posjetiti na neuobičajenim lokacijama u javnom prostoru. Na taj način će građani zainteresirani za dizajn, ali i stanovnici kvarta, dizajneri, umjetnici, arhitekti, glazbenici i drugi kreativci zajednički potaknuti na stvaranje novih sadržaja te na istraživanje i oživljavanje neiskorištenih prostora.
Festival će biti popraćen i Vodičem kroz Design District Zagreb, koji će iz prve ruke posjetitelje detaljno upoznati s lokalnim vrijednostima i protagonistima kreativne scene četvrti. Organizatori su za završetak pripremili gostovanje britanskog kolektiva Crazy P, čiji će nastup u Ratkajevu prolazu započeti 19. lipnja u 20 sati, a trajat će sve do 22 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:11