Kopiraj stil

Kako stvoriti sanjiv vrt u malom prostoru

 

Saznajte od blogerice koja živi u preslatkom domu veličine 34 četvorna metra.

Ako netko zna kako lijepo urediti mali dom i vrt onda je to zasigurno blogerica Whitney Leigh Morris koja s obitelji živi u preslatkoj kući na Venice Beachu veličine 34 četvorna metra, i nema jedno već čak tri mala eksterijera. Morris je nedavno uredila svoj vrt kako bi ga prilagodila toplijem vremenu i novom članu obitelji. Novi sanjivo uređen prostor izgleda nam kao kulisa nekog romantičnog filma, a možete ga kopirati uz minimalna financijska sredstva.

Prvo je odabrala sklopivi mali stol i stolice koji se jednostavno održavaju i brzo uklanjaju te je zatim uredila dnevni prostor idealan za blagovanje tijekom toplih ljetnih večeri.

Kako bi maksimalno iskoristila maleni vrt, odlučila se za proizvode koji mogu poslužiti za više namjena, poput košare u koju pohranjuje alate, ali i drži cvijeće, ili pleteni otoman u koji sprema jastuke i deke, a istovremeno služi za sjedenje.

Koristite vertikalni prostor

Morris ima niz prijedloga kako maksimalno iskoristiti vertikalni prostor. - Biljke možete izložiti u rešetkastu pregradu, ugraditi vodilice ili metalnu stazu u kuju ćete ih postaviti (kao na fotografiji iznad). Za alate odaberite sustav za vješanje, a ne kutije. Vertikalni zid će vam izgledati elegantnije, a i bolje ćete se snalaziti u pronalaženju alata ako vam je sve uredno složeno u džepiće.

Budite fleksibilni

- Jedan od najboljih načina da maksimalno iskoristite svoj prostor jest korištenje raznovrsnog namještaja koji možete prema potrebi i bez problema premjestiti u interijer ili eksterijer. Nema potrebe da kupujete zasebne setove za unutarnju i vanjsku upotrebu. I ako možete, svakako iskoristite prostor stepenica. Ovaj često neopravdano zanemaren element može vam poslužiti kao privremeni ured, mala blagovaonica ili maleni dnevni salon.

Stvorite ugodan ambijent

- Posljednja, ali možda i najvažnije upalite sva svjetla i svijeće te dodajte tepihe koji će dati toplinu vašem malom vrtu.

Pratite Whitney Leigh Morris na Instagramu @whitneyleighmorris i saznajte iz prve ruke kako je živjeti u malom domu.

Foto: Whitney Leigh Morris

Izvor: domino.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:07