Ne znate kamo za vikend?

Kamp "Leskar" nedaleko od metropole

Uživajte u netaknutoj prirodi već ovog vikenda u preslatkim drvenim kućicama već za 70 kuna dnevno!

Ako ste poput nas jedva dočekali lijepo vrijeme, ali se teško nosite s vrućim asfaltom i rado biste pobjegli u prirodu i „napunili baterije“ te doživjeli nešto novo imamo izvrsno rješenje za vas! Nedaleko od Zagreba otvoren je kamp uz jednu od najljepših rijeka u Hrvatskoj – Mrežnicu.

Riječ je o robinzonskom kampu "Leskar" nedaleko od Zagreba smještenom uz samu rijeku Mrežnicu. Ovdje sami možete odabrati kako ćete provoditi vrijeme u predivnoj netaknutoj prirodi daleko od užurbane svakodnevice i uživati u smaragdnoj ljepotici ovog kraja. U blizini kampa nalaze se i slapovi koji će vas oduševiti zapanjujućim pogledima na netaknutu prirodu. Rijeka Mrežnica poznata je i po brojnim vrstama riba zbog kojih ribiči dolaze iz svih krajeva Hrvatske, tako da je i ribolov jedna od mogućih aktivnosti u kampu.



Zaljubljenicima u floru i faunu mogu šetati i istraživati okolne šume i livade, a doživljaj i sliku netaknute prirode upotpunit će vam razni šumski plodovi, brojne vrste gljiva i ljekovite biljke. Osim brojnih ptica čiji će vas pjev pratiti na svakom koraku, možda vas putem pozdravi i razigrana vjeverica ili divlji zec. Velike su šanse da ćete vidjeti i poneku srnu ili srndaća koji znaju posjetiti kamp rano ujutro.


U kampu će vam redoviti gosti biti par labudova, patke i kornjače. Ljubitelji fotografije svakako ovdje mogu naći mnoštvo zanimljivih motiva za objektive svojih fotoaparata. U kampu nema gradske buke, već samo one prirodne koja dolazi od obližnjeg slapa, ptica i žaba, a za gradsku rasvjetu zamjena su mjesec i zvijezde. Dovedite i svoje kućne ljubimce, dobrodošli su!





Ovdje možete ispuniti svoj dan raznim aktivnostima ili se jednostavno opustiti i ljenčariti u potpuno prirodnom okruženju uz prekrasnu rijeku. Rijeka Mrežnica prepoznatljiva je po brojnim sedrenim barijerama. Na dužini njenog toka od 64 km nalaze se čak 92 sedrene barijere koje su u nejednakom rasporedu ispresijecale rijeku. Kako bi bolje doživjeli ljepotu mrežničkih slapova kamp vam nudi i organizirani rafting u suradnji s agencijom Kanuking avantura.








Robinzonski kamp "Leskar" nudi vam usluge smještaja. No, ako ste već iskusni u kampiranju možete doći i s vlastitim šatorom i opremom te iznajmiti kamp mjesto, a za one malo hrabrije koji će tek otkriti ovakvu vrstu boravka u predivnoj prirodi kamp je omogućio smještaj u drvenim kućicama. Za hranu i vodu se brinete sami, a mjesto za roštiljanje osigurava kamp. Pogodan je za sve uzraste, a za goste kampa osiguran je sanitarni čvor. Ukoliko su vam potrebni prijenosni frižideri i ostala oprema potrebno ju je ponijeti sa sobom jer je kamp fokusiran na samu prirodu bez dodatnih sadržaja te vrste. Prvi dućan je 4 km od kampa u mjestu Zvečaj, a u blizini je restoran DP (u Donjem Zvečaju). Kolibe imaju 1 bračni madrac i jedan pomoćni, a ukoliko vodite kućne ljubimce oni mogu biti smješteni u kolibe/vaš šator ili ispred.



Do kampa možete doći osobnim automobilom iz smjera Zagreba: autocestom do Karlovca, dalje cestom Duga Resa – Belavići – Donji Zvečaj – Zvečaj – Gornji Zvečaj ili vrlo jednostavno i povoljno doći vlakom. U blizini kampa nalazi se željeznička stanica Gornji Zvečaj. Sve detalje i dodatne informacije potražite na službenoj stranici - Kamp - Leskar

Foto: Robinzonski kamp "Leskar"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 00:00